Novice

22. Maj 2017

Mednarodne novice, Tuje novice

EU: AVMSD – Sprejeto poročilo k Predlogu Komisije o reviziji Direktive o avdiovizualnih medijskih storitvah

CULT Committee / Odbor za kulturo in izobraževanje, vodilni odbor Evropskega parlamenta pri obravnavi predloga Komisije o reviziji AVMS Direktive, je 25. aprila sprejel poročilo, ki vključuje kompromisne predloge amandmajev. Za industrijo je izid dolgotrajnega, na trenutke zaskrbljujočega usklajevanja v odborih EU relativno ugoden, niso podprli amandmajev drugih odborov za dodatne omejitve ali celo prepovedi oglaševanja. Zaskrbljujoče pa je, da tudi Odbor za kulturo in izobraževanje deli prevladujoče negativno mnenje drugih odborov glede učinkovitosti samoregulative oglaševanja. Evropski parlament je 16. maja potrdil odločitev Odbora za kulturo in izobraževanje, da se pristopi k tristranskim pogajanjem (Parlament, Svet in Komisija) o direktivi AVMS na podlagi poročila Odbora brez predhodnega glasovanja o poročilu v Parlamentu.

Več
7. Maj 2017

Domače novice

Akcija "Štartaj Slovenija" srebrna na tekmovanju WARC

Po aprilskem uspehu na 26. SOF je akcija »Štartaj Slovenija« na tekmovanju WARC Innovation Awards 2017 prejela še srebrno nagrado za najbolj učinkovite inovacije na področju marketinga.

Več
7. Maj 2017

Domače novice

Novi Razsodbi Oglaševalskega razsodišča

Trend naraščanja števila vlog je zaznamoval delo Oglaševalskega razsodišča tudi v aprilu. Na redni mesečni seji je obravnavalo dve pritožbi ter odločalo o enem ugovoru na Razsodbo predhodne seje. V dveh primerih je postopek presoje zaključen, Razsodbi sta tako javni in objavljeni v arhivu razsodb Oglaševalskega razsodišča. Razsodišče je presodilo, da oglas »Kdo je šef? Who is The BOSS?« krši določila Slovenskega oglaševalskega kodeksa (SOK) in izreklo tudi ukrep - javni poziv oglaševalcu k takojšnjemu prenehanju objavljanja oglasa. Oglaševalsko razsodišče je na aprilski seji podalo tudi eno mnenje o oglasu pred objavo ter na zahtevo državnih organov kar štiri mnenja o že objavljenem oglaševanju.

Več
25. Apr 2017

Mednarodne novice

EU – Varstvo osebnih podatkov na spletu (ePrivacy)

Delovna skupina za varstvo podatkov iz člena 29, ki združuje nacionalne organe za varstvo osebnih podatkov vseh držav članic, je objavila mnenje k reviziji ePrivacy Direktive, v katerem zagovarja stališče, da bi morala ePrivacy uredba, ki bo nadomestila direktivo, zavezovati, da morajo biti brskalniki in druga programska oprema primarno nastavljeni na način, ki zagotavlja najvišjo možno zaščito zasebnosti in osebnih podatkov in znižuje verjetnost, da bi se ljudje ne-informirano odločali in podali soglasje k personaliziranemu oglaševanju. Mnenje je nezavezujoče, a se realno pričakuje, da bo vplivalo na tekoče razprave o reviziji ePrivacy Direktive v telesih EU.

Več
10. Apr 2017

Domače novice, Dogodki

26. SOF uspešno zaključen

Zaključil se je 26. Slovenski oglaševalski festival. Uspeh, ki ga je letos SOF doživel je zagotovo naš skupni uspeh. Udeležilo se ga je več kot 1.200 udeležencev, število prijavljenih del pa se je približalo številki 400, kar je 31 % več kot minulo leto.

Več
6. Apr 2017

Domače novice

Podeljene nagrade Effie® Slovenija 2016

Na Zaključni prireditvi s podelitvijo nagrad Effie Slovenija 2016 je izmed 15 finalistov 10 akcij prejelo prestižno nagrado Effie. Podeljeni sta bili 2 zlati, 3 srebrne in 5 bronastih nagrad Effie. Poleg posebne nagrade za uporabo raziskav, so bili podeljeni tudi nazivi za najbolj učinkovito agencijo, blagovno znamko in oglaševalca leta 2016, po metodologiji Effie Effectivness Index. Platinasti Effie v Sloveniji prejemnika še pričakuje.

Več
31. Mar 2017

Novice SOZ splošne

Novi Razsodbi Oglaševalskega razsodišča

Oglaševalsko razsodišče je na redni marčevski seji obravnavalo tri pritožbe. V dveh primerih je postopek presoje zaključen, Razsodbi sta tako javni in objavljeni v arhivu razsodb Oglaševalskega razsodišča. Razsodišče je presodilo, da oglaševanje izdelka Chocolate Slim oglaševalca Divisio d.o.o / Onios d.o.o. ni v skladu z določili Slovenskega oglaševalskega kodeksa (SOK) in izreklo tudi ukrep - javni poziv oglaševalcu in medijem k takojšnjemu prenehanju objavljanja oglaševanja.

Več
27. Mar 2017

Domače novice, Sporočila za javnost

Nagrado Oglaševalska osebnost prejme Pavel Vrabec

Oglaševalska osebnost je letna stanovska nagrada, ki jo podeljuje Upravni odbor Slovenske oglaševalske zbornice bodisi za izjemen dosežek, ki je v preteklem koledarskem letu zaznamoval področje oglaševanja, bodisi za kontinuiran prispevek k razvoju slovenske oglaševalske stroke v daljšem časovnem obdobju. Nagrado Oglaševalska osebnost letos prejme Pavel Vrabec, generalni direktor medijske hiše Pro Plus. Nagrado mu bo, na zaključni prireditvi s podelitvijo nagrad 26. SOF-a, podelil predsednik Upravnega odbora SOZ Tomaž Drozg.

Več
24. Feb 2017

Projekti, Vezane na člane, Domače novice

Novi podatki v okviru projekta Revidirane prodane naklade tiskanih medijev (RPN)

Pristopniki k projektu RPN, ki poteka pod okriljem Slovenske oglaševalske zbornice (SOZ), so objavili podatke o prodani in drugih nakladah slovenskih tiskanih medijev za 4. četrtletje za tednike, publikacije s periodiko izhajanja, krajšo od enega tedna in 2. polletje 2016 za publikacije s periodiko izhajanja, višjo od enega tedna.

Več
16. Feb 2017

Domače novice

Katie Paine: Kako s podatki vzpostaviti strateško razliko

Komuniciranje je za marsikoga mehka stroka, kjer težko izmerimo učinke. A ravno merjenje učinkov pomaga dokazati vrednost, ki jo lahko komuniciranje dodaja v organizaciji. Bi se bilo komunikatorjem lažje pogovarjati z vodstvi, če bi govorili o kazalnikih, benchmarkih, donosih? Bi morda tako dobili več zaupanja, več odgovornosti, nenazadnje višji status v organizaciji? Bi s tem v Sloveniji imeli več ljudi z nazivom CCO (Chief Communications Officer)? 

Več

Strani