Novice

12. Sep 2017

Domače novice

Novi Razsodbi Oglaševalskega razsodišča

Oglaševalsko razsodišče je na redni mesečni seji v drugi polovici avgusta odločalo o dveh pritožbah. Postopek presoje je zaključen, razsodbi javni in objavljeni v arhivu razsodb Oglaševalskega razsodišča. V primeru oglaševanja »Najboljše iz Italije« na lastnem spletnem mestu SPAR Slovenija je Razsodišče presodilo, da je pritožba potrošnice delno utemeljena, v primeru oglaševanja izdelka Elf Emmit, prav tako na lastnem spletnem mestu oglaševalca, pa Oglaševalsko razsodišče ni ugotovilo kršitev določil Slovenskega oglaševalskega kodeksa (SOK).

Več
5. Sep 2017

Domače novice

Kaj pa so danes o vas objavili uporabniki Faceboka?

Predstavljajte si… Na Facebooku se pojavi zapis, v katerem naključni obiskovalec ene od vaših poslovalnic komentira, da »je bilo v prostoru za znoret vroče, še prodajalke so se potile, kaj šele hrana.« Sproži se val odzivov, v katerih uporabniki kar tekmujejo, kdo bo dodal še kaj bolj smešnega ali sarkastičnega. Za zapis ne veste in zgodba gre mimo. 

Več
4. Sep 2017

Mednarodne novice

EU PRAVNI OKVIR: Bruselj v poletnih mesecih

Leto 2017, kot smo vas v prvem polletju letošnjega leta ažurno obveščali, z vidika pravne ureditve dejavnosti oglaševanja in komuniciranja na ravni EU v prvi vrsti zaznamujejo:

  • revizija Direktive o avdiovizualnih medijskih storitvah (AVMSD), ki je v fazi trialoga - usklajevanja besedila med Evropsko komisijo, Svetom ministrov članic EU in Evropskim parlamentom,
  • področje varovanja osebnih podatkov: revizija e-privacy directive (načrtovana je kot Uredba), ki je v fazi obravnave predloga Komisje v telesih Evropskega parlamenta,
  • področje varstva potrošnikov, zlasti tudi z vidika marketinga, po skrbnem pregledu s strani Komisije, je v teku javna razprava na ravni EU. 

Več
1. Sep 2017

Novice SOZ splošne, Projekti

Objavljeni novi podatki v okviru projekta RPN

Pristopniki k projektu RPN, so objavili podatke o prodani in drugih nakladah slovenskih tiskanih medijev za 2. četrtletje 2017 za tednike, publikacije s periodiko izhajanja, krajšo od enega tedna in 1.

Več
23. Aug 2017

Mednarodne novice

Mednarodno plačano pripravništvo na Mindshare Worldwide

Mindshare Worldwide razpisuje 3-mesečno pripravništvo v ekipi FAST Owned and Earned. Iščejo pripravnika ali pripravnico, z znanjem marketinga ali IT-ja, ki obvlada raziskovanje ter upravljanje s podatki in ga zanima SEO.

Več
21. Aug 2017

Domače novice

Conventa Crossover vabi v marketinško džunglo

28. in 29. avgusta bo v dvorani hotela Lev potekal kongresni dogodek Conventa Crossover. Konferenca je posvečena prihodnosti MICE in turističnega marketinga in prinaša sveže vsebine s področja organizacije dogodkov, digitalnega marketinga, uspešne zgodbe v turizmu, navdihujoče primere s področja hotelirstva in veliko praktičnih primerov s strani najboljših agencij za organizacijo dogodkov in komuniciranje iz vse Evrope.

Več
8. Aug 2017

Domače novice, Novice SOZ splošne

Nove Razsodbe Oglaševalskega razsodišča

Oglaševalsko razsodišče je na redni julijski seji odločalo o treh pritožbah in enem ugovoru na Razsodbo. Postopek presoje je v vseh štirih primerih zaključen, razsodbe pa objavljene v arhivu razsodb Oglaševalskega razsodišča. Le v enem primeru je Razsodišče ugotovilo kršitev določil Slovenskega oglaševalskega kodeksa. Tudi v prvih sedmih mesecih letošnjega leta se nadaljuje trend rasti števila prejetih vlog, ki ga tako beležimo že dobri dve leti in pol. Letos narašča tako število pritožb kot prošenj za mnenje.

Več
7. Jul 2017

Domače novice

Kanski teater skozi oči Mladih kreativcev

Gregor Vuk in Boštjan Laznik, zmagovalca natečaja na znajboljša Mlada kreativca, sta odpotovala na festival Cannes Lions 2017, kjer sta se v konkurenci udeležencev s celega sveta udeležila tekmovanja »Young Lions« v kategoriji »Cyber«. Pripravila sta krajši zapis s potovanja v obliki dramskega besedila.

Več
3. Jul 2017

Domače novice

Špela Žorž: "Za kanskega leva sta potrebna vsaj dva res dobra partnerja – agencija in naročnik"

Špela Žorž, direktorica Grey Ljubljana vodi agencijo, ki se je nedavno iz Cannesa vrnila s kar dvema levoma. Za akcijo Lahkonočnice, ki so jo naredili skupaj z A1 Slovenija, so prejeli bron in srebro, akcija pa se je med finaliste uvrstila še v štirih kategorijah. Vendar to ni edini letošnji uspeh, zbiranje lovorik se je začelo že spomladi, ko je Grey na 26. Slovenskem oglaševalskem festivalu postal agencija leta 2016.

Več
26. Jun 2017

Domače novice, Novice SOZ splošne

V šesti generaciji diplomantov EAC tudi tri Slovenke

Izobraževanje je zaključila šesta generacija slušateljev Evropskega oglaševalskega certifikata (European Advertising Certificate). Med 250 diplomanti so tudi tri predstavnice slovenskih agencij: Nina Melink, Luna\TBWA ter Maša Gregorič in Nika Todorovski, obe Pristop Media, ki so se odlično odrezale. Kar dve sta namreč izobraževanje zaključili s posebno pohvalo, ki jo je prejelo le 27 slušateljev. Čestitamo!

Več

Strani