meni

Webinar / Umetna inteligenca kot katalizator za spodbujanje in sproščanje človeškega potenciala / Artificial Intelligence as a Catalyst for Unleashing Human Potential*

Kdaj

sreda, 6. september 2023

9:00 do 10:30

Kje

Webinar

Cena

Za člane SOZ:
Brezplačno

Za nečlane SOZ:
Udeležba ni mogoča

O vsebini

UMETNA INTELIGENCA KOT KATALIZATOR ZA SPODBUJANJE IN SPROŠČANJE ČLOVEŠKEGA POTENCIALA
Artificial Intelligence as a Catalyst for Unleashing Human Potential*

Umetna inteligenca (AI) je postala preoblikovalna sila, ki odločilno vpliva na spremembe  različnih vidikov tako v življenju posameznikov kot na ravni družbe , organizacij in podjetij  v različnih panogah. Njen potencial kot gonilo  hitrega napredka in doseganja velike učinkovitosti je nedvomen. Tradicionalni pristopi, ki temeljijo v veliki meri zgolj na  povečevanju obsega usposabljanja in izobraževanja, niso dovolj za premostitev vrzeli med znanjem in doseganjem visoke učinkovitosti. Za resnično sprostitev potenciala človeške inteligence in spodbujanja trajnostne rasti, je ključno, da prepoznamo in odpravimo ovire v človeškem načinu razmišljanja. Tu leži moč človeške umetne inteligence.

Z vzvodom umetne inteligence  lahko pridobimo  dragocen vpogled v človeške navade in vzorce sprejemanja odločitev.  To pa omogoča , da združimo  človeško in umetno inteligenco, vzpostavimo harmonično sinergijo, ki nas lahko vodi  k dosežkom brez primere. Ta integracija omogoča, da lahko izkoristimo moč umetne inteligence za pospeševanje gospodarske in poslovne rasti, obenem pa napredujemo tudi na področju družbenega razvoja.

Agnis bo posebno pozornost  posvetil  razumevanju pomena prepletanja človeške in umetne inteligence s poudarkom na vlogi AI kot katalizatorja za sprostitev  človeškega potenciala. Z usklajevanjem človeške in umetne inteligence se podamo na pot, ki  znanje pretvori v dejanja, potencial pa preobrazi v oprijemljive rezultate. Ob tem bo pojasnil, s katerimi izzivi se soočamo tako pri uresničevanju organizacijskih sprememb v podjetjih kot tudi v okviru kampanj na področju javnega zdravja.  Pogosto ta prizadevanja ne dosežejo načrtovanih ciljev ali  pa rezultati niso trajnostni. Tradicionalni pristopi, ki se v prvi vrsti osredotočajo na usposabljanje in znanje, namreč ne naslavljajo ključne vrzeli med pridobljenim znanjem in spreminjanjem vedenja.

*Dogodek bo potekal v angleščini brez prevoda.

O govorcu

Prof. dr. Agnis Stibe, AgnisStibe.com 

agnis_br.png

Dr. Agnis Stibe  je mednarodno uveljavljeni poslovni in znanstveni svetovalec, predavatelj in vabljeni govorec.  Razvil je lastno STIBE metodo za doseganje visoke učinkovitosti s prepletanjem človeške in umetne inteligence ter spremljajoča praktična orodja. Ključna področja njegovega raziskovanja pa so transformacijski procesi  in upravljanje sprememb, vodenje, umetna inteligenca, socialna psihologija in neuroznanost.

Na University of Latvia je študiral računalništvo, doktoriral pa je na Univerzi Oulu na Finskem, kjer je trenutno gostujoči profesor za področje transformacije poslovnih sistemov in interakcije človek-mesto. E tudi izredni profesor na University of Pretoria za področje AI tehnologije in družbe 5.0.

Na prestižnem MIT- Massachusetts Institute of Technology je kot post-doktorski rezident v obdobju 2014-2017 v okviru MIT MediaLab sodeloval na pri projektih trajnostnega razvoja mest skozi načrtovanje in uveljavljanje vedenjskih sprememb na področju urbane mobilnosti in zdravja. Trenutno z MIT MediaLab sodeluje pri projektu SoCity, prvi decentralizirani, družbeno naravnani platformi, katere cilj je opolnomočiti ljudi v urbanem okolju za ustvarjanje življenju prijaznih skupnosti, njihova mesta pa ob tem visoko učinkovita.

V letih 2020 / 2022 je bil profesor na EM Normandie Business School, kjer je zasnoval in kot direktor vodil program o umetni inteligenci za marketinško strategijo. Na Poslovni šoli ESLSCA v Parizu pa je bil akademski direktor 18-mesečnega MBA programa za bodoče vodje globalnih sprememb v podjetjih in družbi.

Na svoji profesionalni poti je med drugim sodeloval s »Fortune 100« podjetji kot npr. HP in Oracle. Vodi tudi pariški odsek skupnosti transformativne tehnologije Silicijeve doline (Paris Chapter of Silicon Valley Transformative Technology Community).

Več o govorcu: https://agnisstibe.com/ in LinkedIn

Izvedba in pogoji udeležbe

Dogodek bo potekal v digitalni obliki (Zoom meeting).

Dogodka se lahko udeležijo predstavniki članov, ki imajo plačano članarino SOZ za leto 2023 ter novi člani, pri katerih se rok za plačilo še ni iztekel, pod dodatnimi pogoji, ki izhajajo iz vrste članstva.

Korporativno članstvo: brezplačna udeležba neomejeno pod dodatnim pogojem do zasedbe prostih mest.

Podjetniško članstvo: brezplačna udeležba na 9 dogodkih v 2023 ob dodatnem pogoju do zasedbe prostih mest.

Osebno članstvo: brezplačna udeležba na 2 dogodkih v živo in 6 dogodkih v digitalni obliki v 2023 po izboru člana posameznika ob dodatnem pogoju do zasedbe prostih mest.

Pridruženo članstvo: brezplačna udeležba na 2 dogodkih v letu 2023 po izboru člana ob dodatnem pogoju do zasedbe prostih mest.

Študentsko članstvo: brezplačna udeležba na 1 dogodku v živo in 6 dogodkih v digitalni obliki v letu 2023 po izboru člana ob dodatnem pogoju do zasedbe prostih mest.

Več 

Partner dogodka

nova_kbm_horizontal_logo_color_cm_1.jpg