meni

Nagrado Oglaševalska osebnost prejme Andrej Krajner

27
mar.
2024
Domov / 
Novice / 
Nagrado Oglaševalska osebnost prejme Andrej Krajner

 

Oglaševalska osebnost je letna stanovska nagrada, ki jo podeljuje Upravni odbor Slovenske oglaševalske zbornice bodisi za izjemen dosežek, ki je v preteklem koledarskem letu zaznamoval področje oglaševanja, bodisi za kontinuiran prispevek k razvoju slovenske oglaševalske stroke v daljšem časovnem obdobju. 

Nagrado Oglaševalska osebnost prejme Andrej Krajner, direktor blagovne znamke in komuniciranja v NLB skupini. Nagrada mu bo izročena 7. junija 2024, na zaključni prireditvi 33. SOF.

Andrej Krajner, direktor blagovne znamke in komuniciranja v NLB skupini

Andrej Krajner ima več kot 20 let izkušenj s področja komuniciranja in marketinga. Svojo poklicno pot je začel v skupini Pristop, svojo pot nadaljeval v telekomunikacijskem podjetju Si.mobil (danes A1 Slovenija) in se leta 2016 pridružil NLB Skupini, danes največji in najuspešnejši finančni skupini s sedežem na področju Jugovzhodne Evrope. 

Njegov pristop k delu, soustvarjanje nekaterih izjemnih oglaševalskih projektov, renesansa blagovne znamke NLB v šestih državah v zadnjih letih ter prispevek k delu in razvoju stroke verjetno še najbolj ponazori dejstvo, da je bilo oglaševanje zanj vselej pravzaprav bolj posledica, kot glavni fokus njegovega dela. Andrej je namreč svoje ključne naloge videl predvsem v temeljitem poznavanju in razumevanju makroekonomskega, družbenega in političnega utripa ter aktualnih izzivov v družbi; ter takoj zatem v odstranjevanju rigidnosti korporativnega upravljanja, pretirane birokracije in previdnosti, ki so pogosto del vsakega večjega poslovnega sistema. Prepričan je, da je ob ustreznem razumevanju strateških izzivov in odpravljenih nepotrebnih ovirah, ki bi sicer jemale preveč energije in zaupanja strokovnjakom, s katerimi si obkrožen, odlična komunikacija zgolj neizogibna posledica.

Ob imenovanju je povedal: »Roko na srce: na začetku študija si prav gotovo nisem predstavljal, da bom pristal v marketinških in komunikacijskih vodah – moja strast so namreč vedno bile bolj makroekonomske in politične teme. A me je že prvo, agencijsko delo na raznovrstnih komunikacijskih projektih tako prevzelo, da je bila odločitev za nadaljevanje kariere v tej smeri povsem preprosta. Predvsem ker je to delo mnogo več kot snovanje marketinških in oglaševalskih kampanj, grajenje javne podobe ali pa ustvarjanje zapomljivih projektov. Je delo, ki zaobjema razumevanje časa in prostora, upoštevanje psihologije, poznavanje trendov in malodane že kar uvid v prihodnost. Je dinamično. Pusti sled in z družbeno odgovornimi projekti zares doprinese družbi. Izzivov in priložnosti pa ne zmanjka. Piko na i mu vsekakor dodajajo strokovna in močna ekipa, zadovoljstvo z ustvarjenimi projekti, in, nenazadnje, tudi strokovne nagrade, kakršna je ta. Razumem jo kot priznanje najboljših in najbolj izkušenih strokovnjakov v državi za poznavanje in razumevanje marketinške panoge, za odlično sodelovanje s partnerji ter prepoznavanje in spodbujanje ustvarjalnosti, nenazadnje pa tudi kot priznanje za trdo delo ekipe. In prav zato sem nanj še posebej ponosen.«

Širša utemeljitev

Andrej Krajner ima več kot 20 let izkušenj s področja komuniciranja in marketinga. Svojo poklicno pot je začel v skupini Pristop, kjer je kot svetovalec s področja korporativnega komuniciranja delal na odnosih z mediji, grajenju ugleda ter korporativni komunikaciji in strategiji blagovnih znamk za številne domače in mednarodne naročnike. Po sedmih letih v agenciji je svoje delo nadaljeval v telekomunikacijskem podjetju Si.mobil (danes A1 Slovenija), članu skupine A1 Telekom Austria Group. Sprva je vodil področje korporativnega komuniciranja, pozneje pa je postal direktor komuniciranja, odgovoren za področje korporativnega komuniciranja in marketinga. Po obsežni regionalni reorganizaciji skupine Telekom Austria Group je v letu 2015 postal tudi direktor komuniciranja v drugi družbi znotraj skupine – Vip mobile Srbija. 

Leta 2016 se je pridružil NLB Skupini, danes največji in najuspešnejši finančni skupini s sedežem na področju Jugovzhodne Evrope. Sprva je vodil področje korporativnega komuniciranja, pozneje pa je med drugim prevzel še vodenje področja marketinga, digitalne komunikacije, strateškega upravljanja blagovne znamke in družbene odgovornosti na šestih trgih, kjer deluje NLB Skupina.

Andrej je tudi član različnih poslovnih in strokovnih združenj. Aktivno sodeluje v različnih managerskih organizacijah v Sloveniji in regiji, denimo v AmChamu, Združenju Manager, Gospodarski zbornici in podobno, pa tudi v strokovnih združenjih – med drugim je bil član pridružene žirije SOF, predsedoval je žiriji Websi ter sodeloval v žirijah nagrad Effie Awards Europe, Marketinška odličnost, Sporto itd. Je tudi govorec na različnih domačih in mednarodnih konferencah in predavanjih. Pod njegovim vodstvom je NLB d.d. leta 2020 postala tudi Oglaševalec leta.

Njegov pristop k delu, soustvarjanje nekaterih izjemnih oglaševalskih projektov, renesansa blagovne znamke NLB v šestih državah v zadnjih letih ter prispevek k delu in razvoju stroke verjetno še najbolj ponazori dejstvo, da je bilo oglaševanje zanj vselej pravzaprav bolj posledica, kot glavni fokus njegovega dela. 

Andrej je svoje ključne naloge videl predvsem v temeljitem poznavanju in razumevanju makroekonomskega, družbenega in političnega utripa ter aktualnih izzivov v družbi; ter takoj zatem v odstranjevanju rigidnosti korporativnega upravljanja, pretirane birokracije in previdnosti, ki so pogosto del vsakega večjega poslovnega sistema. Prepričan je, da je ob ustreznem razumevanju strateških izzivov in odpravljenih nepotrebnih ovirah, ki bi sicer jemale preveč energije in zaupanja strokovnjakom, s katerimi si obkrožen, odlična komunikacija zgolj neizogibna posledica.