meni

SOF ostaja najbolj pomemben oglaševalski dogodek v Sloveniji

26
apr.
2024
Domov / 
Novice / 
SOF ostaja najbolj pomemben oglaševalski dogodek v Sloveniji

Osrednji letni dogodek oglaševalske stroke v Sloveniji, zdaj že 33. Slovenski oglaševalski festival (SOF), ki ga organizira Slovenska oglaševalska zbornica, bo Portorož zavzel 6. in 7. junija. 

Letošnji SOF bo v ospredje postavil najbolj aktualna vprašanja oglaševalskega sveta in iskal odgovore s pomočjo mednarodno priznanih govorcev. Na velik oder bo stopil Američan Timothy Goodman, umetnik, grafični oblikovalec in avtor, ki ne glede na to, ali ustvarja naslovnico revije Time, lansira športne copate za Nike z NBA košarkašem Kevinom Durantom, ali piše grafične spomine, Timothy želi na novo definirati, kaj pomeni delati v kreativni industriji.

Na SOF prihaja Francozinja Amélie Ebongué, globalna tržnica, multidisciplinarna pisateljica in raziskovalka, njena knjiga o generaciji TikToka pa je Amazonova uspešnica, kije ne gre prezreti. Kot strokovnjakinja digitalnih omrežij bo govorila tudi o aplikaciji TikTok, ki med novimi generacijami spreminja svet, v katerem živimo. 

Strokovnjak za ustvarjalno učinkovitost, ki jo poganja umetna inteligenca (AI), Ian Forrester iz podjetja DAIVID, Velika Britanija, nam bo zaupal načine, kako ustaviti slabe oglase in prenehati polniti internet z neumnimi oglasi, o prednostih umetne inteligence in revoluciji tržnih strategij prihodnosti pa bo razpravljal tudi Senad Kulenović iz Hrvaške, izkušeni svetovalec in poslovodni partner pri podjetju Agilcon.

Nedvomno je pretočno predvajanje prihodnost zabave, toda kdo bo na koncu zmagal v vojni pretočnih storitev? Jaime Cooke, višji podpredsednik skupine in generalni direktor pri Warner Brothers Discovery za srednjo in vzhodno Evropo, Bližnji vzhod in Afriko, nas bo popeljal v zakulisje in razkril, kako ambiciozno načrtujejo, da bo v naslednjih 3-5 letih postal eden od treh vodilnih ponudnikov pretočnih storitev.

Videz lahko tudi vara. O tem bo spregovoril Tom Hidvégi iz Velike Britanije, kreativni strateg in nekdanji višji direktor za kreativno strategijo družbe Coca-Cola, ki je prepričan, da moramo preseči površinske vtise in se poglobiti v metodologije, s katerimi lahko razumemo naše občinstvo.

Na SOF-u boste letos prisluhnili zgodbam iz predrznega sveta newyorških agencij in praktičnim rešitvam sodobnih problemov, ki nam jih bo zaupal Julian Cole iz Avstralije, eden vodilnih mednarodnih strategov našega časa, ki skuša pomočjo dobrih komunikacijskih strategij premagati strupene agencijske politike.

Svet se ves čas spreminja, ga v kreativnem smislu sploh lahko dohajamo? Mihnea Gheorghiu iz Italije, z več kot devetdesetimi kanskimi levi nagrajeni glavni globalni kreativni direktor pri agenciji Le Pub, nam bo zaupal recept za odlične kreativne rešitve, ki sledijo hitro se spreminjajoči kulturi.

SOF se tudi letos predstavlja s trajnostnimi rešitvami, v okviru barvite okrogle mize pa bo tekel pogovor o trajnosti z integriteto, ki postaja novi mainstream blagovnih znamk. V razpravi se bodo predstavile Mojca Markizeti, strokovnjakinja na področju trajnosti in ustanoviteljica pri podjetju Improve X Advisori, Matea Benedetti, direktorica in ustanoviteljica, Benedetti Life ter Nika Veger, vplivnica in blogerka na področju trajnosti. V znak trajnosti se bo v času festivala izvajalo brezgotovinsko poslovanje, SOF pa še naprej sledi misiji, da ostane festival s čim manj odpadki in letos prvič si bodo udeleženci lahko natočili vodo iz pitnikov.

Svojevrsten dogodek bo nastop Boruta Pahorja, nekdanjega predsednika Republike Slovenije ter ustanovitelja in direktorja zavoda Prijatelji Zahodnega Balkana, saj se bo s Petrom Prevcem, legendo smučarskih skokov, pogovarjal o njegovih uspehih, tudi neuspehih in o vsem kar ga še čaka zdaj, ko je smuči postavil v kot. 

Priča boste tudi pogovornem spektaklu, v iskrenem pogovoru s skladateljem Anžetom Rozmanom (Bleeding Fingers Music), ki sodi v sam svetovni vrh skladateljev filmske glasbe, se bo pogovarjal Blaž Jarc, svetovalec za vsebinski marketing, Pristop.

Na SOF-u boste skozi debato z gosti – Nataša Luša (Delo), Miro Mauhar (Styria Media International), Ivan Krstić (United Media) in Zoran Savin (IAB Slovenija), izvedeli tudi, kakšna je prihodnost slovenskih medijev v digitalnem okolju in ali več ljudi ustvarja več problemov (Luka Pregelj, ustanovitelj in direktor, Quantifly), pa tudi, kako prenova oglaševalskega kodeksa spreminja igro oglaševanja (Jaka Repanšek, predsednik Oglaševalskega razsodišča). 

Ob prijetni glasbi bo prvi večer občinstvo na Europlakatovi zabavi na nogah držala skupina Batista Cadillac, po petkovi podelitvi nagrad pa bo sledila zaključna zabava A1fterica in DJ Zdes

Vabljeni na 33. SOF, ki se bo odvil med 6. in 7. junijem 2024 v Avditoriju Portorož

Program si oglejte tukaj.