meni

TikTokov »program nagrajevanja« je v EU postavljen pod vprašaj

24
apr.
2024
Domov / 
Novice / 
TikTokov »program nagrajevanja« je v EU postavljen pod vprašaj

Evropska komisija je na TikTok naslovila zahtevo o razkritju podrobnosti glede korakov, ki jih je podjetje sprejelo za zaščito uporabnikov pred lansiranjem svoje aplikacije »TikTok Lite« v Franciji in Španiji. Gre za različico aplikacije, ki uporabnikom, starim 18 let ali več, omogoča pridobivanje točk, ki jih lahko nato »vnovčijo« tako, da se lahko vključujejo v različne dejavnosti, kot je gledanje in deljenje vsebine, puščanje komentarjev ali spremljanje ustvarjalcev.

Evropska komisija je izrazila pomisleke glede morebitnega vpliva na duševno zdravje uporabnikov, vključno z otroki, zlasti v zvezi z njegovim potencialom za spodbujanje „odvisniškega vedenja“. Kot del zahtev v skladu z Aktom o digitalnih storitvah, namenjenih zagotavljanju zaščite mladoletnikov na spletu, Evropska komisija zahteva informacije o ocenah tveganja, ki jih je TikTok opravil pred uvedbo aplikacije v Evropi, kot tudi ukrepih, sprejetih za ublažitev morebitnih tveganj.

TikTok mora zahtevane informacije posredovati Evropski komisiji do tega petka, 26. aprila 2024.

Več … https://digital-strategy.ec.europa.eu/en/news/commission-sends-request-information-tiktok-regarding-launch-tiktok-lite-france-and-spain