meni

Zlati boben zasijal v vsej svoji veličini

12
okt.
2023
Domov / 
Novice / 
Zlati boben zasijal v vsej svoji veličini

gd_cheers_to_an_epic_night_nl.jpg

Zlati boben je letos presegel vsa pričakovanja. Vrnil se je v Portorož, zabeležil rast prijavljenih del ter s svetovno priznanimi govorci pritegnil na slovensko obalo več kot tisoč obiskovalcev, ki so se domov vrnili polni navdiha in zagotovo utrujeni, saj sta - ne ena - temveč dve zabavi zaokrožili letošnjo že 29 edicijo.
Nagrado za Mrežo leta je prejela mreža MCCANN WORLDGROUP, agencija leta je postala agencija LePub iz Italije, naziv Neodvisne agencije leta je šel v roke agenciji THIS IS LOCCO iz Bratislave.
Med slovenskimi agencijami je bila najbolj uspešna Futura DDB, ki se je uvrstila med finaliste s kampanjo #playforskateistan, ki so jo skupaj z DDB Germany ustvarili za nevladno organizacijo Skateistan. K slovenskemu uspehu so pripomogli tudi mladi kreativci na tekmi za Mlade bobnarje. Med finaliste se je uvrstilo kar 6 del - avtorji: Laura Pintarič in Andreja Ferša iz agencije Aritmija, Eva Fabijan iz agencije Ideaz, Sara Grmek, agencije SHIFT, Lara Oset, Sara Grmek in Andraž Grulja iz agencije SHIFT, Patricija Rantaša in Manja Novak iz agencije Pristop ter Lučka Fabijan in Jasna Kogoj Krašovec iz Drom Agency.
Več o letošnjih nagrajencih najdete tukaj. V galeriji pa ne spreglejte foto utrinkov nepozabnega Bobna. Na snidenje oktobra 2024!