meni

SOZ uspešno zaključila poslovno leto 2023

2
apr.
2024
Domov / 
Novice / 
SOZ uspešno zaključila poslovno leto 2023

Leto 2023 je Slovenska oglaševalska zbornica načrtovala ambiciozno, tako vsebinsko kot finančno. Poslovanje SOZ v 2023 je bilo zelo uspešno, v celoti je preseglo zastavljene cilje. SOZ že tretje leto zapored beleži pozitiven poslovni rezultat iz tekočega poslovanja.

Poleg uspešne izvedbe festivalov SOF in Zlati boben ter skorajšnjega zaključka Effie® Slovenija 2023 (zaključi se z izdajo zbornika), so bili izvedeni tudi strokovno-izobraževalni dogodki pod enotno znamko SOZ Akademija, ki so brezplačno namenjeni samo članom SOZ ter tudi vse druge dejavnosti zbornice in sicer: delovanje Oglaševalskega razsodišča, obveščanje in svetovanje članom, oblikovanje novega dokumenta strokovnih standardov na področju trajnostnih zavez v tržnem komuniciranju, zastopanje stroke in članov napram vsem deležnikom in predvsem državi. Novembra 2023 pa so bili člani SOZ seznanjeni z novo podobo / novim CGP SOZ, ki odraža posodobljeno poslanstvo in vizijo SOZ.

Najpomembnejši poslovni dogodki v letu 2023

Slovenski oglaševalski festival (SOF)

32. SOF je potekal junija 2023 v Avditoriju Portorož. 

Effie® Slovenija 2023

Uspešno se bo zaključila 11. izvedba Effie® Slovenija, le še zbornik izide predvidoma do aprila 2024.

Zlati boben / Golden Drum, mednarodni festival kreativnosti 

Kongresni program in prireditev s podelitvijo nagrad sta potekala 9. in 10. oktobra v Portorožu. 

SOZ Akademija

Strokovno izobraževalni dogodki, ki so namenjeni samo članom SOZ in to brezplačno, so potekali pod enotno znamko SOZ Akademija.

Merjenje obiskanosti spletnih strani (MOSS)

Projekt / raziskava na področju spremljanja medijske potrošnje / je tudi v 2023 potekal v celoti neokrnjeno v zastavljenih vsebinskih in finančnih okvirih.

Oglaševalsko razsodišče (OR)

Oglaševalsko razsodišče je v 2023 delovalo kontinuirano in z ustaljeno dinamiko. Sestajalo se je po potrebi glede na prejete vloge. 

Obveščanje in spodbujanje razvoja stroke, zastopanje industrije in članic SOZ

Nadaljevali smo dejavnosti na področju obveščanja in spodbujanja razvoja stroke, realizirali smo »SOZ Road show« na fakultetah, ki izobražujejo tudi za poklice v tržnem komuniciranju in širše marketingu. Z vidika odhodkov - pomemben delež stroškov SOZ namreč predstavljajo stroški dela – smo tudi v 2023 zastopali interese industrije napram vsem deležnikom, tudi državnim organom v okviru priprave in sprejemanja predpisov.

Poslovno poročilo in zaključni račun zbornice, ki ga je skladno z določili Statuta obravnaval in potrdil Upravni odbor, potrjuje in sprejema Zbor članov SOZ.